Tijdens de vakantiemaanden juli en augustus is, alleen de zaterdagen, het clubhuis van Modelspoorwegclub Veenendaal open voor publiek.Hiermee willen de leden vakantiegangers in de omgeving van Veenendaal, maar ook andere geïnteresseerden in de modelspoorhobby, de gelegenheid geven om de digitale modelbanen te komen bekijken.

Image4
Een groene “Hondekop” Mat’54 staat op Driebergen-Zeist gereed voor vertrek richting Ede-Wageningen.

Onze Nederlandse H0 modelbaan geeft een stukje werkelijkheid weer van de lijn Arnhem-Utrecht. Twee stations op deze lijn, Driebergen-Zeist en Ede-Wageningen, zijn nauwgezet nagebouwd op schaal 1:87 tot de situatie in 2004 (beide stations hebben hierna een perronverlenging gekregen). De baan is volledig computergestuurd, met 3 grote opstelterreinen voor het rijdend materieel waarop 21 treinen opgesteld kunnen worden. Hiermee is het mogelijk om met zowel modern als historisch materieel snel van tijdperk te wisselen. Ook is de digitale modelbaan geheel voorzien van bovenleiding, met de hand gesoldeerd en zeer fijn gedetailleerd. Een super mooie bovenleiding, zo mooi zie je het in Nederland zelden of niet op een modelbaan. Modelspoorbouwers die reeds zijn wezen kijken geven ons aan nog nooit zulke mooie bovenleiding op een modelbaan gezien te hebben. Bent u benieuwd en geïnteresseerd dan moet u beslist een keer komen kijken. Met uw bezoek steunt u onze vereniging.

Momenteel wordt er ook gebouwd aan een zeer grote N spoorbaan. Ook op deze baan worden de treinen computer bestuurd en is er al een aardige indruk te krijgen hoe het er uit komt te zien. Het is een fantasie baan gesitueerd aan de Moezel in Duitsland.

IMG_3423
Er wordt volop gebouwd aan de nieuwe N spoorbaan. Op enkele meters na zijn de sporen gelegd.

Voor de kleine bezoekers staat er een Märklin baan waar zij zelf de treinen kunnen bedienen.

IMG_2683
Kinderen genieten van het zelf rijden met treinen.

Het adres is: De Smalle Zijde 38, 3903 LP Veenendaal, op de 2e verdieping en er is een lift aanwezig. Ook voor rolstoelgebruikers is de clubruimte goed toegankelijk.

De clubruimte is open op de volgende zaterdagen: 4/11/18/25 juli en 1/8/15/22/29 augustus 2015 van 10.00 uur tot 16.00 uur. De entree bedraagt voor bezoekers van 16 jaar en ouder € 3,00 pp en voor kinderen tot 16 jaar € 2,00 pp. Kom je met het hele gezin, dan betaalt men niet meer dan € 8,00.

Onze clubruimte heeft AIRCONDITIONING

 

Juli en Augustus elke zaterdag open