Tijdens de vakantiemaanden juli en augustus is, alleen de zaterdagen, het clubhuis van Modelspoorwegclub Veenendaal open voor publiek. Hiermee willen de leden vakantiegangers in de omgeving van Veenendaal, maar ook andere geïnteresseerden in de modelspoorhobby, de gelegenheid geven om de digitale modelbanen te komen bekijken. Onze Nederlandse H0 modelbaan geeft een stukje werkelijkheid weer van de lijn Arnhem-Utrecht. Twee stations op deze lijn, Driebergen-Zeist en Ede-Wageningen, zijn nauwgezet nagebouwd op schaal 1:87 tot de situatie in 2004 (beide stations hebben hierna een perronverlenging gekregen). De baan is volledig computergestuurd, met 3 grote opstelterreinen voor het rijdend materieel waarop 21 treinen opgesteld kunnen worden. Hiermee is het mogelijk om met zowel modern als historisch materieel snel van tijdperk te wisselen. Ook is de digitale modelbaan geheel voorzien van bovenleiding, met de hand gesoldeerd en zeer fijn gedetailleerd. Een super mooie bovenleiding, zo mooi zie je het in Nederland zelden of niet op een modelbaan. Modelspoorbouwers die reeds zijn wezen kijken geven ons aan nog nooit zulke mooie bovenleiding op een modelbaan gezien te hebben. Bent u benieuwd en geïnteresseerd dan moet u beslist een keer komen kijken. Met uw bezoek steunt u onze vereniging.

Momenteel wordt er ook gebouwd aan een zeer grote N spoorbaan. Ook op deze baan worden de treinen computer bestuurd en is er al een aardige indruk te krijgen hoe het er uit komt te zien. Het is een fantasie baan gesitueerd aan de Moezel in Duitsland.

Ook aan de nieuwe grote Märklin H0-baan is het afgelopen jaar hard gewerkt. Deze baan wordt nog met de hand bediend.

Voor de kleine bezoekers staat er een Märklin baan waar zij zelf de treinen kunnen bedienen.

Het adres is: De Smalle Zijde 38b, 3903 LP Veenendaal, op de 2e verdieping en er is een lift aanwezig. Ook voor rolstoelgebruikers is de clubruimte goed toegankelijk.

De clubruimte is open op de volgende zaterdagen: 2/9/16/23/30 juli en 6/13/20 en 27 augustus 2016 van 10.00 uur tot 16.00 uur. De entree bedraagt voor bezoekers van 16 jaar en ouder € 3,00 pp en voor kinderen tot 16 jaar € 2,00 pp. Kom je met het hele gezin, dan betaalt men niet meer dan € 8,00.

Onze clubruimte heeft Airconditioning.

Voor een indruk van onze modelbanen kunt u foto’s bekijken op onze website www.modelspoor.nl

of beelden van de baan van uit de trein  https://youtu.be/wpKCnzghNqk

Wegafsluiting Rondweg Oost op 27 augustus 2016.

Bezoekers aan onze zaterdag openstelling krijgen op 27 augustus 2016 te maken met een afsluiting van de Rondweg Oost in Veenendaal.

Hoe kunt u ons het beste bereiken!

Voor fietsers heeft de afsluiting van de Rondweg Oost geen gevolgen. U kunt ons gewoon bereiken via de fietstunnels.

Komt u met de auto uit de richting Rhenen/Achterberg is het beste de rotonde Cuneraweg/Geertesteeg ( bij autobedrijf De Gooijer) af te slaan richting Zuidelijke Meentsteeg en daarna linksaf te slaan naar de Middelbuurtseweg of verderop linksaf de Veenweg op naar de Wageningselaan ri. De Smalle Zijde te rijden.

Kom u vanaf de A12 is het beste te rijden ri. Centrum en daarna te rijden naar de Woonboulevard. Via de Groeneveldselaan rijden naar De Smalle Zijde, tot vóór de Rotonde van de Rondweg Oost zijn er voldoende bedrijven met parkeergelegenheid. Via de fietstunnel is het 5 minuten lopen naar de Smalle Zijde 38.

Komt u vanaf Elst: dan  richting Veenendaal, bij de “Drie Zussen” ri Rhenen. Bij Rotonde 2e afslag (= paralelweg richting Rhenen) nemen  en 1e lks (=Kampjesweg), einde lks (=Middelbuurtseweg) , 1e weg rts (=Dynamostraat) , einde lks (=De Smalle Zijde)

Modelspoor in Veenendaal