Tegenwoordig zijn alle nieuw te kopen treinen voorbereid om te digitaliseren. Vaak zijn deze uitgerust met een connector om zonder moeite hierin een NEM 652 stekker van een decoder in te prikken. Er komt geen soldeerbout meer aan te pas, inprikken en rijden maar…………..

Maar wat doe je als het een wat oudere analoge locomotief/treinstel is, die niet voorbereid is, dan moet er wel gesoldeerd worden. Je koopt dan een decoder zonder stekker of een decoder en je snijdt de stekker er af. Heb je het ongeluk dat de decoder om een of andere reden kapot gaat dan zal je alle draden weer moeten desolderen. Het kan ook anders, namelijk zelf een connector maken. De draden aan de connector worden dan definitief vast gesoldeerd aan verlichting, railaansluitingen en de motor. Heb je de connector een definitief plaatsje gegeven in het binnenwerk van de locomotief/treinstel dan is het ook hier weer………inprikken en rijden maar. Het is een klusje van een half uur werk. Wat heb je er voor nodig? Bekijk het filmpje op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=f6Tr73fO9lg

Maak zelf een connector voor decoders met NEM 652, 8 pins stekker