De laatste Opendag van 2016 is op 26 november a.s. Modelspoorhobbyisten en andere belangstellenden kunnen de vorderingen van de 3 grote modelbanen komen bekijken die het afgelopen half jaar zijn uitgevoerd.

Op de digitale h0-baan is verder gewerkt aan de detaillering en zijn de overwegen ten westen en oosten van Driebergen-Zeist zover klaar dat alle rode lampen branden, ook op de overwegbomen. Het heeft heel wat tijd en zweetdruppels gekost om dit perfect voor elkaar te krijgen. De volgende fase is het aansluiten op de servomotoren zodat de overwegbomen open en dicht kunnen. In het midden van de baan krijgt de laatste tafel zijn definitieve aankleding, een Edesche heide tafereel.

Ook aan de N-baan wordt hard gewerkt. De vorm van de bergen nadert de voltooiing. Inmiddels wordt er al aan de begroeiing van de bergen gewerkt. Het zijn nu vooral de druiven struiken die in de maak zijn en waarvan er heel veel nodig zijn. Demonstraties hiervan worden op de Opendag gehouden. Maar natuurlijk wordt er ook weer gereden na wat tegenslag met de Centrale die van de zomer kapot ging.

Door de werkzaamheden aan de grote Märklin baan lukt het helaas niet om treinen te laten rijden. Hier is men volop bezig met het aansluiten van wissels en seinen. Hiervoor moeten alle tafels één voor één op de kant gezet worden om er goed aan te kunnen werken. Maar voor de kleinere bezoekers staat de Märklin Kinderbaan als vanouds weer klaar.

Op onze Opendag zijn weer de twee Promotie teams van de Brex en de DE 111 aanwezig. Ook is er weer een oude bekende aanwezig: een complete miniatuur kermis met vele bewegende attracties, alles weer zeer de moeite waard om te komen bekijken. Wil je de eigen modelbaan uitbreiden, dan is er ook een occasion verkoop waar je tegen weggeefprijzen spulletjes aan kan schaffen.

Wij zijn te vinden op het industrie terrein Nijverkamp aan de De Smalle Zijde 38b, 3903 LP te Veenendaal. Open van 10.00 – 16.00 uur, er is een lift aanwezig en er is een ruime parkeer gelegenheid.

Er wordt een bescheiden entree geheven, maar hiermee steunt u onze vereniging op een geweldige wijze.

Najaars Opendag Modelspoorwegclub Veenendaal