De eerste Opendag van 2017 is op 25 maart a.s. Tevens zijn dan de Landelijke Modelspoor Dagen waarbij veel Modelspoorclubs hun deuren openen voor het publiek. Modelspoorhobbyisten en andere belangstellenden kunnen de vorderingen van de 3 grote modelbanen komen bekijken die het afgelopen half jaar zijn uitgevoerd. De leden zijn weer druk geweest met de twee in aanbouw zijnde modelbanen, de N-baan in schaal 1:160 en de Märklin baan 1:87. Het bergmassief van de N baan krijgt zijn vorm en er is al een begin gemaakt met de aankleding ervan, zoals wijnbergen met de wijnstruiken. Het wordt super mooi…………!!! Bij de digitale H0 baan is dit keer veel aandacht besteed aan het rijdend materieel. Onze club krijgt veel materieel gedoneerd van mensen die niets meer met de hobby doen en daar zit vaak leuk spul bij. Het wordt nagekeken en weer rijdend gemaakt, eventueel ook gedigitaliseerd. Een leuk treinstel, een 4 delige Lima Hondekop Mat’54, bijvoorbeeld is door de leden gedigitaliseerd, van een nieuwe motor voorzien en het belangrijkste…”kort gekoppeld” gemaakt. Aangezien dit niet met normale standaard kortkoppelingen uitgevoerd kon worden ( achter het motordraaistel is geen ruimte voor een standaard kortkoppeling) is hiervoor wel een heel bijzondere oplossing bedacht. Ook dit treinstel rijdt nu zijn rondjes over de baan, geheel met verlichting en passagiers. Het is dus weer zeer de moeite waard ons een bezoek te brengen en je kennis van de modelspoorhobby te vergroten. Alle aanwezige leden staan klaar om je vragen te beantwoorden, eventueel ook met demonstraties.

Op onze Opendag is ook weer het  Promotie team van de Brex  aanwezig. Wil je de eigen modelbaan uitbreiden, dan is er ook een occasion verkoop waar je tegen weggeefprijzen spulletjes aan kan schaffen.

Wij zijn te vinden op het industrie terrein Nijverkamp aan de De Smalle Zijde 38b, 3903 LP te Veenendaal. Wij zijn open van 10.00 – 16.00 uur, er is een lift aanwezig en er is een ruime parkeer gelegenheid.

Breng ook eens een bezoek aan de Facebookpagina van “Modelspoorwegclub Veenendaal” en op ons YouTubekanaal zijn vele filmpjes te zien.

Er wordt een bescheiden entree geheven, maar hiermee steunt u onze vereniging op een geweldige wijze.

Opendag Modelspoorwegclub Veenendaal 25 maart 2017