Voor de vijfde keer op rij gaat Modelspoorwegclub Veenendaal, tijdens de vakantiemaanden juli en augustus (alleen de zaterdagen), open voor het publiek. In deze afgelopen 4 jaar hebben wij honderden bezoekers mogen ontvangen die hun interesse getoond hebben in de Modelspoorhobby. Het is een zeer technische hobby geworden waarbij ook de computer een grote rol is gaan spelen. Zeker voor de jeugd is dit interessant om hun kennis in (computer) techniek te vergroten.

Bezoekers  van de afgelopen jaren komen terug om te zien naar de veranderingen die het afgelopen jaar hebben plaatsgevonden aan de drie grote modelbanen. Momenteel zijn de leden druk met het opbouwen van de N-baan, een treinbaan in de schaal 1:160. Er is de afgelopen tijd een begin gemaakt met de bouw van bovenleiding op deze N-baan. De bedrading die hiervoor gebruikt gaat worden zal nog dunner worden dan op de H0-baan, namelijk 0,15 en 0,25 mm dik en……zoals in werkelijkheid uit één doorlopende rijdraad en afgespannen met een afspaninrichting tussen de masten. Een voorbeeld van de te bouwen bovenleiding, zoals het er uit komt te zien, is dan te bekijken en te testen. Leden zijn aanwezig om u te informeren en u met problemen te helpen.

Bent u benieuwd en geïnteresseerd dan moet u beslist een keer komen kijken. Met uw bezoek steunt u onze vereniging.

Tijdens deze zaterdagen wordt al ons overtollig materiaal te koop aangeboden tegen weggeefprijzen. Voor de kleine bezoekers staat er een Märklin baan waar zij zelf de treinen kunnen bedienen.

Het adres is: De Smalle Zijde 38b, 3903 LP  Veenendaal, op de 2e verdieping en er is een lift aanwezig. Ook voor rolstoelgebruikers is de clubruimte goed toegankelijk. Onze clubruimte heeft airconditioning.

De clubruimte is open op de volgende zaterdagen: 1/8/15/22/29 juli en 5/12/19/ en 26 augustus 2017 van 10.00 uur tot 16.00 uur. De entree bedraagt voor bezoekers van 16 jaar en ouder € 3,00 pp en voor kinderen tot 16 jaar € 2,00 pp. Kom je met het hele gezin, dan betaalt men niet meer dan  €  8,00.

Voor een indruk van onze modelbanen kunt u foto’s bekijken op onze website www.modelspoor.nl of bekijk het filmpje op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=GFa3Zw-wbQo

LET OP:
Bezoekers aan onze zaterdag openstelling krijgen op 26 augustus 2017 te maken met een afsluiting van de Rondweg Oost in Veenendaal.

Hoe kunt u ons het beste bereiken!

Voor fietsers heeft de afsluiting van de Rondweg Oost geen gevolgen. U kunt ons gewoon bereiken via de fietstunnels.

Komt u met de auto uit de richting Rhenen/Achterberg is het beste de rotonde Cuneraweg/Geertesteeg ( bij autobedrijf De Gooijer) af te slaan richting Zuidelijke Meentsteeg en daarna linksaf te slaan naar de Middelbuurtseweg of verderop linksaf de Veenweg op naar de Wageningselaan ri. De Smalle Zijde te rijden.

Kom u vanaf de A12 (afslag 23A) is het beste te rijden ri. Centrum en daarna te rijden naar de Woonboulevard. Via de Groeneveldselaan rijden naar De Smalle Zijde, tot vóór de Rotonde van de Rondweg Oost zijn er voldoende bedrijven met parkeergelegenheid. Via de fietstunnel is het 5 minuten lopen naar de Smalle Zijde 38.
Wilt u toch met de auto bij het clubhuis parkeren: neem dan afslag 23 van de A12 en rijdt u richting Elst over de Rondweg-West tot aan restaurant de “Drie Zussen” (ongeveer 5 km), volg daarna onderstaande route.
Komt u vanaf Elst: dan richting Veenendaal, bij de “Drie Zussen” ri Rhenen. Bij Rotonde 2e afslag (= paralelweg richting Rhenen) nemen en 1e lks (=Kampjesweg), einde lks (=Middelbuurtseweg) , 1e weg rts (=Dynamostraat) , einde lks (=De Smalle Zijde)
 

Open dagen in juli en augustus 2017