Evenementen

BELANGERIJKE MEDEDELING i.v.m. Coronavirus:

Bericht van het bestuur aangaande het Corona virus:


In navolging op het kabinetsbesluit m.b.t. het Corona virus zijn de clubactiviteiten tot in ieder geval 1 juni 2020 stilgelegd.
De open dag van 28 maart kan zodoende geen doorgang vinden.
Het bestuur zal later bepalen of de open dag op een later tijdstip zal worden ingehaald.

Aankomende Evenementen: 28 MAART, OPENDAG VOORJAAR 2020

De lente van 2020 is al weer in aantocht. Op 28 maart vindt de eerste Open Dag van dit jaar plaats. Modelspoorhobbyisten en andere belangstellenden kunnen de vorderingen van de verschillende modelbanen komen bekijken. Afgelopen winter zijn de leden weer druk geweest met de clubbanen. Zo is zijn de nieuwe Märklinbaan en de N-baan verder aangekleed en is een begin gemaakt met de aanleg van bovenleiding.

Kermis in H0 formaat van Dirk van Ek

In navolging op het grote succes van de vorige Open Dag, is opnieuw aanwezig, de H0-kermis van Dirk van Ek. Een ingebouwd motortje zorgt voor beweging. Er is veel variatie te zien, zoals draaimolens, een spookhuis, een Breakdancer, een Koffiekopjes-carrousel, een Schuitjesschommel en diverse kermiskramen. Blikvanger is het Jupiter Reuzenrad van maar liefst 50 cm hoogte.

Dirk van Ek tijdens de opbouw van de kermis.
Kermis in H0 Formaat
Demonstratie Modelbomen maken

Demonstratie modelbomen maken:

Een groot deel van de dag zal er een demonstratie worden gegeven door Goos Rebel, hoe je heel eenvoudig zelf modelbomen in alle soorten en maten kan maken.

Märklin Kinderbaan (foto1)
Märklin Kinderbaan (foto2)

Märklin Kinderbaan:
Voor kinderen is als vanouds de Märklin Kinderbaan aanwezig, waarop kinderen kunnen kennismaken met de modelspoorhobby door zelf treinen te besturen.

Brexbachtalbahn:

Verder is ook de promotieteam van de Brexbachtalbahn weer op de Open Dag aanwezig om hun stichting te promoten. De Brexbachtalbahn heeft de afgelopen jaren veel vorderingen gemaakt in de goede richting. Ze nemen leuke verzamelobjecten mee. Wil je de eigen modelbaan uitbreiden, dan is er ook een occasionverkoop waar je tegen weggeefprijzen spulletjes kunt aanschaffen.

Kortom, laat je verrassen! Het is dus zeker weer de moeite waard ons een bezoek te brengen en je kennis en inspiratie op gebied van de modelspoor te vergroten. Alle aanwezige leden staan klaar om je vragen te beantwoorden, eventueel ook met demonstraties.

Adres, openingstijden en entreegelden:

Wij zijn te vinden op het industrieterrein Nijverkamp aan de De Smalle Zijde 38b (tweede verdieping), 3903 LP te Veenendaal. De Open Dag is te bezoeken van 10.00 – 16.00 uur, er is een lift aanwezig en er is een ruime parkeergelegenheid.

Op de Open Dag wordt een bescheiden entree geheven die onze vereniging ten goede komt. Volwassenen: €3,-, kinderen t/m 16 jaar €2,-. Een gezinskaart kost €8,-.

Breng ook eens een bezoek aan de Facebookpagina van “Modelspoorwegclub Veenendaal”. Op ons YouTubekanaal zijn veel filmpjes van onze collectie te bekijken.