Houten modulen voor nieuwe H0 Baan

Houten modulen voor nieuwe H0 Baan

Sinds vorig jaar zomer is er door een 3 tal leden, met inachtneming van op dat moment geldende corona maatregelen, zoveel mogelijk (1 avond in de week) doorgewerkt aan de ontwikkeling en de bouw van het prototype van een houten module voor de nieuwe H0 baan. Zie hieronder de eerste resultaten:

Een stapel onbewerkt hout, wat de poten moeten gaan worden.
We beginnen met heel veel platen van 2,4m x 1,2m die de onder-, boven- en zijkanten moeten gaan vormen.
De onderplaat van een module. Hierin zijn grote sleuven gezaagd om vanaf de onderkant toegang tot de module te houden.
Voorlopig voldoende kabelboom geleiders, gewoon zelf gezaagd van een afvoerpijp van PVC.
Een eerste aanzicht van een module. Links de laden voor de elektronica en de sleuven om bekabeling tussen de modules mogelijk te maken.
Detailaanzicht van 1 van de drie laden waar de besturingselektronica en de voedingseenheden van de modules in worden gemonteerd.
Aan de rechterkant van de module is de achterkant makkelijk verwijderbaar en is via de sleuf in de bodemplaat ook toegang tot dit gedeelte mogelijk.
Vooraanzicht van een module, de 3 laden kunnen open (maar niet te ver), de kabelboom geleiders zijn zichtbaar even als de doorvoersleuven naar het achterste gedeelte van de module
Het eerste prototype is gereed, wat betreft indeling. Natuurlijk moet de bovenplaat nog worden gemonteerd. De (voorlopig) 6 andere modulen kunnen op dezelfde wijze worden gemaakt.